3.4.2024

Taaperon kanssa syömässä: Stockmannin Fazer 8th Floor Food Market lounas

Stockan kasikerroksessa on Fazerin kahvila ja lounasravintola, jotka ovat monille vaunuilla liikkujille tuttuja. Tilaan on helppo tulla ja lounaan saa linjastolta saman tien. Olen kuullut lapsettomilta tuttaviltani, että tämä ravintola on aina täynnä vaunuja, enkä ihmettele. Mitä saavutettavuuteen tulee, tänne on hyvin helppo ja kynnyksetön reitti perille asti, tulet sitten julkisilla, omalla autolla tai omin voimin.

Äkkiseltään voisi siis luulla, että tässä meillä on heti alkuun täydellinen ravintola taaperon kanssa ruokailuun?

No ei ole. Stockmannin tavaratalon yläkertaan on ehdottoman helppo tulla ja sekä vaipanvaihtopiste, että pieni leikkinurkka tekevät tästä hyvin, hyvin houkuttelevan lounasravintolan paperilla. Suurimpaan osaan ravintoloista mennään kuitenkin syömään.

Olimme lounaalla ja vaihtoehdot olivat paneroitu porsaanleike muussilla tai gruusialainen kaalilaatikko. En tiedä millainen kulinaristi pitäisi lapsen olla, että näistä kumpikaan menisi alas. Meidän varsin hyväsyömäiselle punkerollemme appeet löytyivät salaattilinjastosta: kurkkua ja tomaattia. Muussia olisi toki voinut ottaa, jos olisi halunnut pestä ruokailun päätteeksi lapsen, pöydän, tuolin, itsensä ja 1,5 metriä lattiaa joka suuntaan.

Lounaan hinta yksivuotiaalle oli 0€, joka siis on kyllä varsin houkutteleva hinta lapsen ruokailusta, mutta jos ruoaksi ei ole käytännössä mitään muuta kuin muussia ja muutama vihannes, niin eipä siinä ole kyllä mitään mistä maksaakaan.

Lastenistuimet olivat hienoja puisia, selkänojattomia ja pyöreitä design-esineitä, joiden vyöt olivat joko rikki, tai tälle tuplamaisterille liian vaikeita käyttää. Seurueemme toinen taapero oli vasta kahdeksankuinen, eikä häntä olisi kyllä uskaltanut laittaa moiseen kapistukseen, ellei jostain nurkan takaa olisi löytynyt selkänojallinen yksilö. Tuoli itsessään on kuitenkin mielestäni design-tuolien toimivammasta päästä.

WC-tiloja emme tällä kertaa käyttäneet, mutta vanhasta muistista muistan ne ihan siedettäviksi. Tila on lähellä ja siellä on kaikki mitä vaipanvaihtoon tarvii. 

Tämä ei ollut ensimmäinen kertani lasten kanssa ko. ravintolassa, mutta tämä oli ensimmäinen kerta lounasaikaan ja samalla ensikosketuksemme siihen, kun kaikki syövät melkolailla samaa ruokaa. Edellisellä kerralla tilasimme listalta ja silloin saimme odottaa pitkän aikaa ruokien valmistumista. Muistan tuolloin ajatelleeni, että tässä paikassa kannattaa kyllä lasten kanssa ottaa seisovasta pöydästä. Nyt taas olen sitä mieltä, että tänne kannattaa tulla joko niin vanhan lapsen kanssa, että ruokailua ei joudu itse fasilitoimaan tai niin pienen, että lapsi syö omia ruokia.

Taaperon kanssa ei kannata.

Saavutettavuus rattailla: *****
Hinta 1-vuotiaalle: *****
Fasiliteetit: ***
Odotusaika : *****
Ruoka: *
Taaperoarvosana: 6/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

10/121 Neljäkymmentä vuotta

Huhtikuun yhdestoista 1984 Hyvinkään keskussairaalassa syntyi eräs Eeli Wördman, joka häviävän hetken ajan oli maailman nuorin ihminen. Nelj...