5.4.2024

4/121 Myräkkäpäivän jäätelöt

Uuden maailmanjärjestyksen ensimmäinen varsinainen aamu. Tänään oli nimittäin esikoisella ensimmäinen vapaa perjantai nyt kun molemmat vanhemmat ovat hetkellisesti kotona. Mietimme jonkin verrankin sitä, miten hoitaisimme esikoisen päivähoidon tänä aikana ja totesimme, että kokeilemme ainakin aluksi niin, että hän on neljä päivää viikossa varhaiskasvatuksessa rajatummilla ajoilla.

Sovimme, että vuorottelemme: toinen ottaa esikoisen ja toinen taaperon. Minulla oli tänään esikoisvuoro, ja lumimyräkän kunniaksi lähdimme autoilemaan keskustaan. Tehtävälistalla oli uuden paistinpannun hankinta, Kidia, erinäisten elektroniikkaostosten hintojen vertailua ja tietenkin jäätelöannos.

Hankin itselleni syksyllä uudet silmälasit ja kaksi yhden hinnalla tarjouksesta samalla myös aurinkolasit. Jos ostat lokakuussa itsellesi uudet aurinkolasit, niin millä todennäköisyydellä löydät ne huhtikuussa? Jos vastaan mitään muuta kuin 100 % varmuudella, niin olet sellainen ihminen, joka ymmärtää ongelmani. Etsin kämpän läpi kahdesti tuloksetta. Tarjosin sitten esikoiselle jossain välissä porkkanana jäätelöannosta, jos hän onnistuu löytää lasini - eikä mennyt kuin muutama minuutti, kun lasit olivatkin kädessäni. En nyt kerro tarkkaan miten ne löytyivät, mutta referenssinä kerrottakoon, etten löytänyt tänään aamulla voipakettia aamiaispöydästä, vaikka se oli suoraan edessäni.

Siksi siis menimme pahimman takatalven myräkän keskellä syömään jäätelöä. Jippii! Citykäytävän Robertsilla oli ihan siedettävät valikoimat, mutta jos keli olisi ollut vähän parempi, olisimme menneet varmasti muualle. Keskustassa kulkemisemme rajoittui kuitenkin hyvin, hyvin kapealle alueelle kelin takia. Stockmann - Citykäytävä - Asematunneli - Forum - Sokos. Ulkona kulkemista tuli ehkä yhteensä 15 metriä.

Hackmanin kovanaama takakontissa lähdimme ajelemaan kotia kohti. Tai no, tarkoitus oli ajella ensin Tattarisuon Antiikkiin katsomaan yhtä valaisinta, mutta siinä about Arabian kohdilla Tuusulaunväylän alkupäässä oli jokin massiivinen kolari, joten päätin kääntää Skodan suunnan kotiin Viikin kautta.

Vähän tylsä päivä kaikille osapuolille, mutta huomenna tilanne pitäisi muuttua: jään nimittäin yksinäiseksi pelleksi pyörittämään koko sirkusta, kun puolisollani on iltapäivästä alkava meno! Sitä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

10/121 Neljäkymmentä vuotta

Huhtikuun yhdestoista 1984 Hyvinkään keskussairaalassa syntyi eräs Eeli Wördman, joka häviävän hetken ajan oli maailman nuorin ihminen. Nelj...