10.4.2024

Taaperon kanssa syömässä: Forumin Leaf

Kiinalaisissa ravintoloissa on ollut 2010-luvulta lähtien käynnissä sushifikaatio. Perinteiset lounaslistat ovat olleet jo jonkin aikaa historiaa, kun kaikkialla on niitä buffetteja. Sushin suosion myötä ihan joka ikinen vähänkään aasialainen (halvempi) ravintola lykkäsi konseptiinsa yhtäkkiä sushibuffetin.

Se on sääli, sillä hyviä kiinalaisia lounasravintoloita on hankala löytää. Tai ainakin niitä on hankala löytää taaperon kanssa matkustaessa keskeisistä paikoista helppokulkuisissa ostoskeskuksissa.

Leaf on juuri tällainen ravintola. Forumin verkkosivuilla lukee, että kyseessä on kiinalainen ravintola, mutta puolet oli sushia. Ilkeämpi ihminen sanoisi, että kyseessä on Luckiefun's -kopio. Toki meitähän tämä ei haitannut, sillä buffetit sopivat meille erinomaisesti.

Forumin alakerta on hyvin saavutettava, ja jälleen kauppakeskushenkisesti vessat on ihan vieressä. Henkilökunta kaivoi heti esiin muovisen haarukan ja lautasen taaperolle, joten annos oli helppo kasata. Syöttötuoli oli taas se puinen design-syöttötuoli, josta en hirveästi pidä. Tuotteen brändinimi on Onni ja Forumin ravintolamaailmassa oli ilmeisesti niitä kaksi.

Taaperolle annos oli lopulta aika kiva. Nuudeleita, kasviksia, keitettyä kananmunaa ja jos ikää olisi pikkasen enemmän, niin erilaisia paistettuja palleroitakin olisi voinut harkita. Aika peruskamaa, mutta sekä isä että lapsi saivat syödäkseen. Hintakin oli varsin siedettevä 14 € faijalta ja armollinen 0 € pienruokailijalta.

Itse ihastuin suuresti paistettuihin nuudeleihin. Niistä tuli joku sellainen alkukantainen makumuisto jostain vuosien takaa. Otin niitä varmaan kolme kertaa lisää. Jos tätä makumuistoa ei olisi tullut, niin kokemus olisi saattanut kuitenkin jäädä vähän miinusmerkkiseksi. Riisikeittimestä suoraan lapattava riisi oli valmistettu joskus viime viikolla, tai ainakin niin kuivaa se oli. Lisäksi tarjolla ollut mapo-tofu oli niin pliisua, että olisin voinut huoletta antaa sitä yksivuotiaallekin. Mapo-tofun kuuluu polttaa tällaisen valkoisen länkkärin kulmakarvatkin mennessään, saatika sitten sopia hänen lapselleen puuropussin korvikkeeksi.

Kaiken kaikkiaan Leaf ei ollut huono, mutta jos en olisi kirjoittanut tätä arviota samana päivänä kun olin ruokailemassa siellä, en välttämättä olisi muistanut koko ateriaa.

Saavutettavuus rattailla: *****
Hinta 1-vuotiaalle: *****
Fasiliteetit: ****
Odotusaika : *****
Ruoka: ***
Taaperoarvosana: 8/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

10/121 Neljäkymmentä vuotta

Huhtikuun yhdestoista 1984 Hyvinkään keskussairaalassa syntyi eräs Eeli Wördman, joka häviävän hetken ajan oli maailman nuorin ihminen. Nelj...