8.4.2024

Taaperon kanssa syömässä: Bibi

Oli lounasaika ja tällä kertaa suuntasimme taaperon kanssa Ravintola Bibiin Eastonin kauppakeskuksessa.

Bibi on iranilainen ravintola, eli tarjolla on siis persialaista ruokaa. Pidän välimeren alueen keittiöstä, sillä kuka nyt ei pidä, mutta kun siitä lähdetään itään, makumaailma monesti muuttuu itselleni vähän vähemmän houkuttelevaksi. Olen joskus leikilläni sanonut, että mitä syvemmälle lähi-itään mennään, sitä enemmän kaikki vaan maistuu viininlehtikääryleiltä. On hapanta jogurttia, hapanta säilöttyä sitruunaa, hapanta viininlehteä, hapanta leipää, hapanta punakaalia ja happamia oliiveja.

Bibiä oli kuitenkin kehuttu laajalla rintamalla, joten pakkohan se oli kokeilla.

Ravintola on helppo saavuttaa hissillä. Ostoskeskukset ovat siinä mielessä ihanteellisia paikkoja ravintoloille, että niissä tuppaa olemaan hyvin suunniteltu tuo ihmisten kulkeminen. Bibi sijaitsee kuitenkin Eastonin vähemmän käytetyssä kolmannessa kerroksessa, jonne vievät vain yhdet hissit kauppakeskuksen keskivaiheilla. Saavutettavuus oli siis kunnossa, mutta löydettävyys voisi olla parempikin. Sijainnista tulee vähän sellainen "tietäjät tietää" -fiilis.

WC-tilat jäivät taas kokeilematta, mutta Eastonin kolmoskerroksessa heti hissien vieressä näytti olevan invavessa. Yläkerran väkimäärää katsoessa, se ei voi olla kovin suurella käytöllä.

Tilasin lounaan itselleni, 13,99€ ja taaperolle 0€. Hinta oli siis kohdallaan. Ennen kun ehdin mitään kysyä, oli henkilökunta jo kaivamassa Salama McQueen -lautasta ja mukia lounaskaverilleni. Pidin sitä vähän turhana ja sanoinkin, että ne löytyvät kyllä pian lattialta. "Ei haittaa, siksi ne on muovia". Lastenistuin oli tukeva, muovinen perusistuin. Odotusaikaa ei luonnollosesti buffetissa ole, joten nälkä tainnutettiin heti maksamisen jälkeen.

Bibin lounasbuffet on hyvä. Salaattipöydässä oli perusmuotoisia vihanneksia, mutta myös sekoituksia, joten sain lapselle ja itselleni samasta pöydästä syötävää. Lämpimissä ruoissa oli kasvisvaihtoehdot, lihavaihtoehdot ja vaikka mitä. Lounaslistan mukaan seitsemän eri lämmintä ruokaa oli enemmän kuin mitä uskalsinkaan toivoa - eikä mikään maistunut happamalta!

Oikeastaan, jos nyt sallitaan vähän hehkutus. Ruoka Bibissä on aivan älyttömän hyvää. Melkein suosittelisin käymään täällä niin paljon kuin mahdollista, sillä tällä laadulla ja valikoiman määrällä ravintola tuskin voi jatkaa kovin kauaa. Mikään näin hyvä ei voi olla ikuista. Eikä siis tarvi uskoa yksin minua, kun taaperokin söi kaiken! Mikään ei ollut tulista tai liian mausteista, vaan maut olivat tasapainossa ja herkullisia.

Jos joku kritiikki pitäisi sanoa, niin se tulisi ehkä siitä perustavanlaatuisesta ongelmasta, että näin pienelle lapselle ei kannata antaa riisiä, kun se on sitten ihan kaikkialla. Toki Bibin pöydästä sai lapsen lautasen täyteen ilman riisiäkin, mutta tällaisen mukakritiikin pystyin keksimään.

Lopuksi on sanottava, että Bibi ei ole vain erinomainen ravintola lasten kanssa, tai erinomainen lounasravintola, vaan erinomainen ravintola. Michelin-oppaan neuvoa vapaasti lainatakseni: Bibin ruoanlaitto on erinomaisella tasolla ja sinne kannattaa syömään, vaikka se tarkottaisi kiertotietä matkallanne.

Saavutettavuus rattailla: ****
Hinta 1-vuotiaalle: *****
Fasiliteetit: *****
Odotusaika : *****
Ruoka: *****
Taaperoarvosana: 9/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

10/121 Neljäkymmentä vuotta

Huhtikuun yhdestoista 1984 Hyvinkään keskussairaalassa syntyi eräs Eeli Wördman, joka häviävän hetken ajan oli maailman nuorin ihminen. Nelj...