Nonni, työ lähti esitarkastukseen ja meitsillä alkoi loma. Sehän
tarkoittaa tietty sitä että kerta ei tartte enää kirjoitella gradua päivät
pitkät, voin alkaa raapustelemaan tänne blogiinkin sisältöä. Päätin myös, että
jahka saan luvan kansittaa työni, teen tänne blogiin jonkinnäköisen ”näin saat gradun
valmiiksi” –oppaan, kerta tunnen niin monia ihmisiä joille koko työ tuntuu
ylitsepääsemättömältä ikuisuusprojektilta. Ehkä kahden tehdyn jälkeen voin jo
sanoa aiheesta jotain.
Anyway. Laitoin lauantaina työn sähköpostitse proffalle. Tiedoston
nimi oli Dallas Stars. Tallensi joka maanantai tiedoston aina uudelleen
nimellä, sillä halusin pitää itselläni mahdollisuuden tarkastella työn
etenemistä. Valitsin tiedostojen nimityypiksi NHL-joukkueet
aakkosjärjestyksessä. Eli yhdeksännen kirjoitusviikon lopuksi työ lähti
matkaan.
Lupasin puolikkaalle kotitaloudestamme, että jos hän
oikolukee työni, vien hänet syömään illalla hyvin. Hän valitsi ravintolaksi
Kämpin Yumen. Tilasimme molemmat kahdeksan ruokalajin menun räätälöidyllä viinimenulla. Kallishan se oli kuin saatana, mutta eipä me nyt olla Helsingissä
liiemmin ulkona syömistä harrastettu.
Ruoka oli tosi hyvää, mutta fine diningissa – tai haute
cuisinessa, miten vaan – on aina vähän eri kriteerit kuin muualla. Alkuruoat
siikasashimi chili-ponzukastikkella ja kuningasmakrillitartari olivat tosi
superhyvää, kuten myös toisena tullut thailihapullat ja possunkylki kimchillä.
Okei, kimchi oli liian tulista seuralaiselle ja minäkin jo taistelin
kipurajalla. Hyvää se silti oli. Seuraavana tarjoiltiin kuumilla kivillä
itsepaistettavat kampasimpukat ja karitsanfileet. Ohuet karitsanfileet
paistuivat kivillä hyvin, mutta kampasimpukkaan ei kivessä riittänyt puhti.
Tarjoilijan neuvoma 30sek per puoli ei riittänyt edes ensimmäisen simpukan
paistamiseen ja viimeistä nauttiessani sain jo syödä simpukkani aika sushina.
Mukana tullut tulinen salaatti hukkui mielenkiintoisempien ruokien joukkoon,
vaikka se näköjään listalla lukee erikseen… Jälkiruokana tarjoiltiin hedelmiä
aineessa jota en kykene muistamaan. Se oli vähän plääh.
Ruoka oli tosiaan ihan jees. Ei kuitenkaan tähtiä –jees,
mutta jees. Miinuksena sanottakoon, että vaikkakin viinimenu oli hyvä, siihen
kuului vain kolme viiniä. Esimerkiksi kuumien kivien kanssa nautittiin samaa
makeahkoa valkoviiniä jota saimme toisen kaadon jälkiruoan kanssa. Punaviininä
tarjoiltiin Cono Surin (muistaakseni) Pinot Noiria. Siis ihan hyvä viiniähän se
on, mutta onko se fine dining viini? En valita, mutta viinimenu vaikutti
ruokalistaan verrattuna todella mielikuvituksettomalta ja tylsältä.
Tarjoilu oli Yumessa aika jännää. Ensiksi meitä palveli
nainen, jonka maneerit ja puhetapa oli kuin suoraan jostain sketsiohjelman Esson baarista.
Ylikorostettua ”vitsikästä” sanailua jossa käytettiin sanoja kuten ”madame” ja ”gentleman”.
Yrittikö hän sitten tuoda nuorille asiakkaille rennon tunnelman ravintolassa,
jonka kohdeyleisöön emme selkeästi kuulu? Tiedä häntä. Naapuripöydässämme istui
mies punaisessa flanellipaidassa, joten en nyt mitenkään erityisen
ulkopuoliseksi kokenut paikassa itseäni. Alkudrinkkien jälkeen meitä kuitenkin
tuli palvelemaan tarjoilija, joka oli selkeästi miellyttävämpi. Sellainen
kolmivitonen mies joka jutteli ihan mukavasti mutta asiallisesti ja
tarkoituksenmukaisesti. Turha ”hei, kliffaa hei” sonta katosi edellisen
tarjoilijan myötä.
Poistuessamme saimme avata itse vaatteiden säilytyskaapin,
kun henkilökuntaa ei enää riittänyt meitä palvelemaan. Miestarjoilija tosin
ehti juoksemaan jostain pahoittelemaan tapahtunutta ja odotteli luonamme kunnes
lähdimme, mikä sekin oli miellyttävää. Ovipalvelua oli kuitenkin sisään tullessa,
joten sitä sopi odottaa poistuessakin. No joo. S-ryhmän paikassa en olisi
närkästynyt, täällä vähän.
Kokonaisarvosanaksi, kategoriassa fine dining, Yume saa
kaksi tähteä viidestä. Ruoka oli kyllä todella hyvää, mutta puutteita jäi
paljon. Viinit jos olisivat olleet paremmat, olisi tipahtanut kolmas tähti.
Mikäli jälkiruoka ja hot stone juttu olisi ollut paremmat, niin neljäs.
Viidettä ei valitettavasti kuitenkaan, vaikka kuinka olisi petrattu olemassa
olevia aineksia. Ravintola mainostaa itseään modernina aasialaisena, joka aina
vähän lähtökohtaisesti ärsyttää tällaista kulttuuri-ihmistä. Aasia, mitä siellä
syödään? Yogurttia ja taginea? Sushia ja currya? Pekingin kanaa blinien kera?
Mutta, make no mistake about it, parempi ruoka siellä oli kuin monessa muussa paikassa. Enkä kadu käyntiämme sekuntiakaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti