28.8.2012

Puoliväli


Noin yksi kuukausi intensiivisen graduntekemisen jälkeen olen saavuttanut tavoitteellisesta sivumäärästäni puolivälin. Okei, laatu ja määrä eivät kyllä kohtaa – yksi ei korvaa toista. Mutta aikataulullisesti ja tehokkuusnäkökulmasta olen aika hyvässä mallissa. Olen nopea kirjoittaja, esimerkiksi: tänään oli huono päivä ja työ eteni vähän vajaan sivun eteenpäin. Hyvinä päivinä olen kirjoittanut 2-3 sivua.

Mitään erityisempää raportoitavaa tästä ei oikeastaan ole. Jokainen päivä on kidutusta ja inhoan tätä projektia yli kaiken, mutta vielä enemmän inhoan sitä että työ on tekemättä. Nyt sentään joka päivä jäljellä on vähemmän kuin mitä on jo kirjoitettu. Se lohduttaa yllättävän paljon.

Mitään muuta älyllistä tai rakentavaa en ole tehnyt. Olen vajonnut puuduttaviin rutiineihin päivien ja viikkojen kanssa. Olen jopa vähän yllättynyt siitä, kuinka identtisiä nämä kirjoitusprojektini ovat keskenään, siis ensimmäinen graduni ja tämä nykyinen. Suurin ero lienee siinä, että edellisen aikana pudotin huomattavasti painoa samalla, kun nyt lähinnä kerään sitä lisää. Noh, pitäähän joku projekti jäädä gradun jälkeenkin. Kuntoilu kuulostaa hyvältä harrastukselta tulevalle aikuiselle työttömälle.

Olen monesti miettinyt kirjottavani tänne blogiinkin sitä tai tätä, mutta graduprojektin lisäksi on yllättävän haastavaa kirjoittaa mitään älyllistä enää iltaisin. Tai oikeastaan ongelma ei ole kirjoittaminen, vaan kirjoittamisen aloittaminen. Inhottaa avata word, siksi välttelen sitä niin pitkään kuin pystyn, aina siihen pisteeseen jolloin olen liian väsynyt enää kirjoittamaan.

Mutta ei tämä siis pelkkää tuskaa ja vihaa ole. Olen vakaasti sitä mieltä, että tämä projekti on valmis lokakuun alussa. Välillä vaan toivoisi että pystyisi tekemään tylsistä vaiheista montaasin, eikä elämään niitä läpi. Tällaisia kuulumisia. Seuraavalla kerralla toivottavasti jotain jääkiekosta.

Teemabiisi vielä loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

10/121 Neljäkymmentä vuotta

Huhtikuun yhdestoista 1984 Hyvinkään keskussairaalassa syntyi eräs Eeli Wördman, joka häviävän hetken ajan oli maailman nuorin ihminen. Nelj...