31.7.2012

Gradukärpäsen puraisu


Heräsin tuossa yönä eräänä ja tajusin: ainoa asia valmistumisen ja nykyisen olotilani välillä on noin 60 sivua gradua. Se oli sellainen ”kirkkauden hetki”.

Minulla on jo yksi tutkinto taskussa ja olen leikkinyt olevani työnhakijana Helsingissä. Noh, en ole. Olen siirtymävaiheessa, kun kuvittelen jatkuvasti tekeväni gradua. En pääse kummassakaan prosessissa kunnolla eteenpäin. Teen siis nyt pari viikkoa/kuukauden 100% gradua. Arvosanoilla ei ole enää mitään merkitystä tässä vaiheessa, vain sivumäärällä ja sillä, hyväksytäänkö opinnäytetyö.

Eli siis Ruandaa aamusta iltaan kunnes sivumäärät loksahtavat kohdilleen. Onhan se aavistuksen masentava ajatus lähteä metsästämään pelkkää valmistumista ilman arvosanaa, mutta toisaalta oma jaksaminen on tällä hetkellä niin huonoa, että jokin muutos pitää saada aikaiseksi.

Asetin itselleni tavoitepäivämääräksi ensimmäisen lokakuuta, jolloin siis työ saa luvan lähteä viimeistään esitarkastukseen Turun yliopiston valtio-oppiin. Tämän jälkeen aion lähteä ulkomaille, huolimatta hinnasta ja muista menoista.

Eli lähinnä tällainen ”mitä minulle kuuluu” –viesti tähän heinäkuun loppuun :)

(ja vähän ehkä halusin myös julkisesti ilmoittaa päivämäärän, että motivaatio tulee riittämään)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

10/121 Neljäkymmentä vuotta

Huhtikuun yhdestoista 1984 Hyvinkään keskussairaalassa syntyi eräs Eeli Wördman, joka häviävän hetken ajan oli maailman nuorin ihminen. Nelj...