9.6.2014

HDL-LDL-Mies!


Tekisi hiukkasen mieli työntää lusikkaani soppaan, jossa eräs blogisti analysoi facebook-seinällään (melko ilkeästikin) kommentoineita historianopiskelijoita suhteellisen epäsuoutuisin sanankääntein, mutta koska hän tuomitsee ihmisen pelkän kommentin tykkäämisen perusteella Natoa kannattavaksi (ilmeisen fasistiseksi) aateveljeksi, en ehkä tohdi. Saisin ehkä tämän blogin pohjalta turhan syväluotaavan analyysin luonteestani, joten jätän kommentoinnin jollekin, jossa on parempaa tuntemusta blogistin lainaamista inkvisiittoreista.

Kerron sen sijaan terveydestäni – melkein yhtä kiinnostavaa.

Sain tuossa viikkona toisena kutsun, and I quote, ”ihmisen perimän ja suolistobakteeriston kartoitus perinnöllistä rasva-aineenvaihdunnan häiriötä sairastavilla potilailla ja heidän sukulaisillaan” –tutkimukseen. Äidin puolen suvussa on tällaista tautiryhmää kohdattu ja sen tiimoilta olen käynyt ennenkin tutkimuksissa. Olin aika fiiliksissä tästä kutsusta, sillä nyt saisin lopullisen tuomion Jakartan jäljiltä: onko vatsa OK vaikosta eiköstä.

Käynti Husissa oli melko jees. Olin 12h syömättä ja vietin tunnin mitattavana, haastateltavana, piikitettävänä ja kiitokseksi kaikesta sain aamupalan.

Täytyy sanoa, että elämä Jakartan jälkeen on ollut kaikkea muuta kuin säännöllistä: pitkähkö jakso työttömänä ja toimettomana, muutto, töiden alku, harvinaisen paha allergiakausi jne. jne. jne. Indonesiassa hankittu himokunto on muuttunut pikkuhiljaa pötsiksi, kuten sillä on ollut ennenkin tapana. Mä olen tosi huono ihminen kuntoilemaan jos on a.) muuta elämää b.) kuntoiluun ei ole ihanteelliset olosuhteet. Tällä kertaa kuitenkin on ihan hävettänyt oma repsahtaminen ja tämä lääkärireissu toimi jälleen oikein oivallisena herätyksenä oman ruumiin huomiointiin.

Noniin, nyt kun on selitelty huonoja tuloksia, niin katsotaan niitä:

Pituus: 177
Paino: 85,5

Eli 10,5kg enemmän kuin Jakartan jälkeen.

Verenpaine: 116/74

Verenpaine mulla on aina jostain syystä ollut hyvä, niin tälläkin kertaa.
Kokonaiskolesteroli 4,88

Triglyseridit 1,05

HDL-kolesteroli 0,79

LDL-kolesteroli 3,54

Plasman sokeri 4,7

Kolesteroli siis oli kohollaan, taas. 2006 tehdyssä tutkimuksessa pääsin juuri ja juuri rajojen alle.

Munuaisarvo S-Krea 81

Ei sitten niin mitään käryä mitä se tarkoittaa.
Kilpirauhasarvo S-THS 3,24

Tämä oli olevinaan hyviä uutisia. Meillä on ilmeisesti suvussa tämä aina johonkin suuntaan väärin.

Hemoglobiini 130

Olen viettänyt muutaman yön Tilkassa matalan hemoglobiinin takia. 130 ei ole edes henkilökohtaiset pohjat!

Maksa-arvot normaalit: 23 ja 19.

Eli sellaista. Kävin suolistobakteeriston tutkimuksissa ja sain käsittääkseni melko tavalliset terveystarkastuksen tiedot. Heräsi vähän sellainen fiilis, että tässä nyt pitää antaa osallistujille jotain käsinkosketeltavaa nopeaa terveystietoa. Mut ei se mitään, ainakin omalla kohdallani se on johtanut taas kuntoilun aloittamiseen. Olen nyt parin viikon ajan käynyt työpaikan kuntosalilla ja aloitellut lenkkeilyä keskuspuistossa. Kaipa tässä pitää vielä olla yhteydessä tutkimusryhmään ja kysellä siitä vatsasta.

Olen edelleen varsin tyytyväinen vartalooni, mutta kyllähän se nyppii kun lääkäri kehottaa liikkumaan ja pudottamaan painoa. Kumpikaan näistä ei ole minulle ollut koskaan ongelma, mutta jokin tässä vähän häiritsee. Syön mielestäni hyvinkin monipuolisesti nykyään, mutta ehkä liikaa. En ole ikinä ollut mikään vankka kotilainen, joten vaikka en tässä viimeaikoina ole mitenkään erityisen päämäärätietoisesti urheillut, olen kuitenkin melko käveleväistä sorttia. Ehkä elän sitten viikonloppuisin liian pellossa? Kohonneet kolesterolit eivät huoleta minua lainkaan, mutta 10 kilon lihominen alle kymmenessä kuukaudessa on älytöntä. Älytöntä.

En usko ”uuden elämän” aloittamiseen. Se ei toimi, ellet satu menemään kahdeksaksi kuukaudeksi elämään uutta elämää johonkin kaukaiseen maahan. Olen kuitenkin ennenkin lisännyt liikuntaa ja syönyt maltillisemmin ja ihan nauttinut siitä, joten katostaan miten tämä lähtee tästä etenemään. Tuloskirjeen lopussa kehotettiin käymään seurantatarkastuksessa 4-6kk päästä. Eli ennen Uuttavuotta katsotaan uusiksi tilannetta.

Paino tällä hetkellä: Jakarta +10


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

10/121 Neljäkymmentä vuotta

Huhtikuun yhdestoista 1984 Hyvinkään keskussairaalassa syntyi eräs Eeli Wördman, joka häviävän hetken ajan oli maailman nuorin ihminen. Nelj...