6.9.2013

Kolmen kohdan unelmavartalo!

Ei liene salaisuus, että olen pudottanut painoa noin 25 kiloa kolmen vuoden takaisesta tilanteesta. Sukulaiset ja tutut ovat kyselleet ahkerasti salaisuuteni perään. Noudatinko Atkinsin diettiä? Elinkö 5+2 mallin mukaan? Ehei! Salaisuuteni on aivan muualla ja koska haluan muidenkin saavuttavan unelmavartalonsa, paljastan kolmen kohdan unelmavartalon reseptin tässä ja nyt:

1. Syö mitä haluat, sillä syömällä saa energiaa ja tarvitset sitä elääksesi. Monipuolinen ruokavalio tietty on terveellisempi kuin yksipuolinen ja geneettisen painolastimme vuoksi (sydän- ja verisuonitautien maa) kannattaisi vältellä suolaisimpia ja rasvaisimpia ruokia. Syödä voi myös muista syistä: kuten lohduksi, tylsyydestä tai nautinnon vuoksi, sekin on ihan OK.

Syömisessä kannattaa pitää mielessä se, että vartalosi ei varsinaisesti tarvitse hirveitä määriä energiaa. Mikäli syöt paljon, kehosi saa paljon energiaa. Siitä päästäänkin seuraavaan kohtaan.

2. Liiku niin paljon kuin haluat, sillä liikkumalla kulutat energiaa ja se voi oikeesti olla ihan kivaakin. Liikkua ei tarvitse hullun lailla. Sinun ei tarvitse polttaa jokaista lounaalla nappaamaasi dominoa erikseen pois.

Tiedä kuitenkin, että mitä enemmän liikut, sitä enemmän kulutat. Paljolla liikunnalla voidaan kuluttaa paljonkin syömällä saatua energiaa, muttei millään kaikkea. Ruokavaliosi määrittää paljolti vyötärösi mittaa, josta pääsemmekin seuraavaan kohtaan.

3. Muuta käsitystäsi unelmavartalostasi. Minkä taivaan tähden haluaisit näyttää siltä motivuksen afrodancezumbapumpin vetäjältä? Hän kuntoilee työkseen 6-10 tuntia päivässä hikiliikuntaa, eikä kellään ole siihen aikaa.

Vartalosi heijastaa sinua ja elämääsi. Nopeasti muutaman kilon pudottaminen on aivan älyttömän typerä tavoite, sillä siinä ei muuteta elämäntapoja. Mikäli syöt niin kuin haluat ja kuntoilet niin kuin haluat, olet jo saavuttanut elämäsi vartalon. Kohdat yksi ja kaksi on suoritettu ja voit siirtyä kohtaan kolme. Eikö olekin helppoa?

Paljon energiaa nauttimalla lihotaan ja paljon sitä kuluttamalla laihdutaan. Mikäli et ole tyytyväinen peilikuvaasi ja elämäntapaasi, kokeile muuttaa niitä. Jos painonpudotus kiinnostaa, niin syö vähemmän ja liiku enemmän. Mikäli se ei toimi ja taustalla on tauteja tai muita tekijöitä, niin auttavatko karppaukset tai paastopäivät muka paremmin?

Rakasta itseäsi, sinä senkin tyhmyri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

10/121 Neljäkymmentä vuotta

Huhtikuun yhdestoista 1984 Hyvinkään keskussairaalassa syntyi eräs Eeli Wördman, joka häviävän hetken ajan oli maailman nuorin ihminen. Nelj...